Wie zijn wij

De bouwers van 'Jouw-Gids' en hun visie

De bouwers van 'Jouw-Gids'

DZ

Dolf Zuidhof

Eigenaar van Dzi holding activities

Bedenker van het oorspronkelijk concept. Zijn ambitie is om inwoners veel makkelijker dan tot nu toe de weg te laten vinden in het oerwoud van overheidsvoorzieningen. Dzi is intellectueel en organisatorisch eigenaar van het concept.

JW

Jan Waalen

Eigenaar van Onderzoeksburo DiSK

Ontwikkelaar van een sociale kaart met voorzieningen van uiteenlopende organisaties. De ambitie van Jan is dat 'Jouw-Gids' burgers naar voorzieningen loodst die op de sociale kaart van een gemeente staan. Indien een gemeente geen sociale kaart heeft kan Jan die maken.

MK

Marijn Klok

Eigenaar van Klok Consultancy

Heeft veel ervaring in het verbinden van partijen in het sociale domein. Hij heeft de ambitie om 'Jouw-Gids' goed in te bedden in de sociale structuur van gemeenten. Ook heeft hij ervaring in het ontwikkelen van modellen waarin je de maatschappelijke meerwaarde van een nieuwe 'dienst' kunt laten zien.

Wij met ons drieën zijn verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van 'Jouw-Gids', de inbedding van de gids in het sociale domein binnen een gemeente en de kwaliteit van de 'content'.

Ons ICT-team

Colin Falkenburg & Tristan Zuidhof

Jonge enthousiaste ICT'ers

Zij zijn verantwoordelijk voor de bouw en het onderhoud van de technische kant van de website en de database.

Corné van Berkel

Eigenaar iTREND webdesign

Ervaren website- en database bouwer die het ICT-team begeleidt.

Waarom 'Jouw-Gids'

Basisfilosofie

Onze basisfilosofie is dat mensen die beperkingen ervaren en die wellicht ook hun natuurlijk sociaal netwerk kleiner zien worden de volgende verlangens hebben in hun behoefte zolang mogelijk eigen regie te houden:

  1. Ze willen zich zolang mogelijk met hun natuurlijk netwerk redden, zonder een beroep te hoeven doen op door de overheid gefinancierde 'voorzieningen'.
  2. Indien hun natuurlijk netwerk kleiner wordt vinden ze het belangrijk om op zoek te gaan naar vervangers in hun natuurlijke omgeving.
  3. Indien ze desondanks een beroep moeten doen op door de overheid gefinancierde voorzieningen moeten deze voorzieningen relatief gemakkelijk te vinden zijn.

Wij zijn gaan nadenken over de vraag hoe we de mensen die hun weg zoeken in het doolhof van voorzieningen kunnen ondersteunen in die zoektocht. Dat heeft 'Jouw-Gids' opgeleverd.

Je staat er niet alleen voor

Het concept dat wij voor ogen hebben kent de volgende onderdelen:

  • Inwoners die zich niet meer volledig zelf kunnen redden willen toch zo lang mogelijk de regie houden en zich samen redden.
  • Een digitale gids zoekt uit wat nodig is om de uitdagingen, die veroorzaakt worden door toenemende beperkingen en afnemend sociaal netwerk te lijf te gaan en regelt een optimale match tussen vraag en aanbod. Deze tool noemen we 'Jouw-Gids'.
  • Een fysieke gids helpt iemand die digitaal niet vaardig is en/of zelf niet goed kan onderhandelen.
  • Een trainingsprogramma zorgt dat iemand de digitale gids goed gebruikt (is nog in ontwikkeling)
  • Op de achtergrond is een professional beschikbaar bij moeilijke keuzes.

Onze ambitie

We willen ons concept zo ontwikkelen dat iemand die de gids gebruikt in een paar stappen een afspraak kan maken met iemand die er voor zorgt dat zijn of haar zelfredzaamheid toeneemt. En dat ook duidelijk is wat iemand daar zelf voor moet betalen.